Hoe het begon!

Gepubliceerd op 17 januari 2024 om 15:46

Wat een mijlpaal was het op 1 mei 2023. De start van mijn eigen bedrijf! Heel lang heeft het als een idee in mijn hoofd gezeten en vandaag was het, na vele uurtjes voorbereiding dan eindelijk zover. De afspraak voor inschrijving bij de Kamer van Koophandel en de officiële start van AFK Coaching en Begeleiding. 

 

 

Wat voelt dit goed en zo kloppend. 

Een kleine terugblik van hoe het zo gekomen is... 

Mijn carrière is gerust heel divers te noemen en een uitdaging ben ik nooit uit de weg gegaan. Altijd maar blijven leren, blijven ontwikkelen en blijven groeien zit er al van kinds af aan in. Tegelijkertijd ook het maken van keuzes vanuit mijn hoofd is iets wat ik heel lang heb gedaan. Het is me zeker niet slecht afgegaan en toch ging het knagen... De burnout waar ik in terecht kwam fungeerde als een katalysator in mijn persoonlijke groei, waardoor ik steeds meer uit mijn hoofd kwam en keuzes ging maken met mijn hart. Ik ontdekte dat ik hoogsensitief ben, waardoor voor mij veel puzzelstukjes op zijn plek vielen.

Een wandelende antenne werd ik wel genoemd als het gaat om aanvoelen wat er in mijn omgeving speelt. Ik was alleen nooit gefocussed op hoe het nou met mij ging. "Volg je hart" hoorde ik vaak als ik vastliep in wat ik nou moest doen. Wat is dat dan en hoe weet ik wat ik voel? Ik moest dat weer helemaal opnieuw ontdekken. 

Nu, enkele maanden later, kijk ik er met zoveel dankbaarheid op terug. De burnout en alles wat hieraan vooraf ging waren de hobbels op mijn weg die ik nodig had om te kunnen groeien en om te kunnen ontdekken wie ik ben. Is het altijd rozengeur en maneschijn? Zeker niet! Juist als er weer hobbels of kuilen op mijn pad zijn, of als ik in mijn oude patroon schiet, wordt ik weer uitgedaagd om hier iets van te leren. 

Met alle inzichten die ik over de jaren zelf heb verkregen, voelt het zo fijn om mijn eigen bedrijf te kunnen starten. Inmiddels heb ik de eerste opdrachten afgerond met coachen en project management en kijk ik uit naar wat de komende tijd me weer gaat brengen. Het is werkelijk een droom die uitkomt en waarbij ik hoop zoveel mogelijk mensen te kunnen helpen om zichzelf te kunnen (her)ontdekken. Ik merk nu hoeveel meer ik geniet, hoeveel meer ik daardoor heb om te geven en het voelt als een absolute noodzaak om dit zoveel mogelijk mensen te kunnen leren.  Ik sta nog net niet te trappelen van ongeduld! :-)

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.