De zomervakantie staat voor de deur!

Gepubliceerd op 9 juli 2024 om 13:57

Inmiddels is de laatste week voor de zomervakantie in het basisonderwijs aangebroken en wat heb ik mooie projecten afgerond. Met het ingaan van de vakantie breekt er een tijd aan van opladen, genieten van prachtige oorden en nieuwe ideeën vormen. Ik hou ervan!

De achterliggende periode heb ik mooie coachingstrajecten met startende leerkrachten afgerond en ben ik als projectmanager aan de slag geweest. Wat heb ik intens genoten van het werken met zoveel inspirerende onderwijsprofessionals.

 

Als projectmanager geniet ik ervan om de kennis, vaardigheden en ideeën van mensen aan elkaar te verbinden en zo een mooi resultaat neer te zetten. De inhoud van het project is natuurlijk van belang en tegelijkertijd geniet ik enorm van het proces naar een uiteindelijk eindproduct. Dat voelt als een avontuur of een reis, waarbij je van tevoren niet weet wat je onderweg kan tegenkomen. Soms ontdek je dan ineens pareltjes of loopt iets wellicht niet zoals je had gehoopt. Allebei is goed, zolang je in verbinding blijft met de ander, de koers in het vizier houdt en blijft denken in oplossingen. Als je dan met elkaar bij de eindbestemming van het project ben aangekomen, dan voel ik de trots van de groep of de organisatie bij dit bereikte resultaat.  En dat is precies waardoor bij mij de energie ook gaat stromen!

 

Nu staat de vakantie voor de deur en ga ik met mijn gezin even heerlijk genieten onder de Griekse zon. In de rust nagenieten van alle mooie trajecten de achterliggende periode, de vakliteratuur bijhouden en de nieuwe inzichten uit mijn opleidingen nog eens op me in laten werken. Juist dan ontstaan er bij mij weer allerlei ideeën voor na de vakantie: Het ontwikkelen van workshops en masterclasses speciaal voor de onderwijsprofessional, het aanscherpen en verrijken van de coachingstrajecten voor startende leerkrachten, of voor leerkrachten die de balans zo graag weer terug willen.

Kortom, het bruist (en de vakantie is nog niet eens officieel begonnen)!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.